Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakpannenwijzer.nl Onafhankelijk advies over dakpannen!
Dakpannenwijzer.nl

Dakpannen kopen

Dakpannen kun je bij elke willekeurige dakdekker kopen, maar vaak ook bij diverse fabrikanten en groothandelaren. Als je op zoek bent naar nieuwe of vervangende pannen omdat bijvoorbeeld deze zijn gesneuveld tijdens een storm, dan kun je het beste een dakpan meenemen en bij een handelaar in de buurt navragen of hij een dergelijke pan nog kan leveren. Als dit het geval is dan ben je snel klaar. Als dat niet het geval is dan kun je nog proberen op het internet te zoeken naar vervangende pannen. Je kunt de pan dan alleen pas in het echt zien zodra je hem op gaat halen (verzenden is gezien het breekbare karakter niet aan te raden), dus de kans bestaat dat je een heel eind rijdt voor iets dat toch net niet past bij de pannen die je al hebt.

Als je nieuwe pannen wilt hebben, bijvoorbeeld omdat je een compleet dak van nieuwe pannen wilt voorzien, dan kun je ervoor kiezen deze bij een dakdekkersbedrijf te bestellen. Je hebt al pannen vanaf enkele euro’s per m2. Dit loopt op tot enkele tientallen euro’s per m2. Kortom; er is voor elk budget een pan beschikbaar.

Houd er wel rekening mee dat als je zelf de pannen (online) koopt de panlatten op je dak niet voor elk type pan geschikt zijn. Probeer daarom pannen met een gelijke afmeting te kopen, of koop eerst een klein setje pannen om te proberen of ze goed passen. Op die manier voorkom je dat je een pallet vol dakpannen op je terrein hebt staan maar ze niet kwijt kunt omdat ze niet op je dak passen. Mocht je zelf geen idee hebben hoe je de pannen moet leggen, dan kun je overwegen dit aan een specialist over te laten. Dakdekkers doen dit de hele dag en zijn er dus zeer bekwaam in. Zij weten dan ook precies wat voor dakpannen je moet hebben, hoeveel dat er moeten zijn, welke pannen goed bij je huis staan en juist niet, enzovoorts.

Dakdekkers vergelijken?

Er is veel mogelijk indien je besloten hebt om je dak te repareren of compleet te vernieuwen. Bespreek je opties eens met een dakdekker om te achterhalen wat er allemaal mogelijk is en wat de kosten zijn. Met onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met dakdekkersbedrijven in jouw regio om het aanbod te vergelijken.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Dakpannen
> Kosten
> Reinigen
> Soorten
> Advies

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers