Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakpannenwijzer.nl Onafhankelijk advies over dakpannen!
Dakpannenwijzer.nl

Reinigen

Je kent het vast wel: prachtige huizen met een heel vies dak. En zijn helemaal groen of gelig uitgeslagen en daarmee totaal niet meer aantrekkelijk. Dat soort vieze daken zijn met een redelijke handigheid nog wel zelf schoon te krijgen. Zo kun je met een borstel eenvoudig grote stukken mos van het dak verwijderen, waarna het er al wat toonbaarder uitziet. Ook kun je met een hogedrukspuit de meeste algen en andere rommel wegspuiten. Mocht dat nog niet voldoende zijn dan kun je proberen met een algendoder het dak in te spuiten in de hoop dat het de laatste groene bende verwijdert. Houd bij het schoonspuiten van het dak wel rekening met het aflopen van het water. Om lekkages te voorkomen zul je van boven naar beneden moeten spuiten; als je van beneden naar boven spuit dan spuit je het water tussen de pannen door en krijg je geheid last van lekkages! Let ook op dat oude pannen kapot gespoten kunnen worden bij een te hoge druk, als de pannen bijvoorbeeld poreus zijn of een loslatende coating hebben. Probeer daarom eerst voorzichtig een of meerdere pannen schoon te spuiten, en begin hierbij bij een zo laag mogelijke druk of, als de druk niet te regelen is, vanaf een zo groot mogelijke afstand.

Het schoonmaken van dakpannen is vaak een heel karwei en dus als je het door een ander laat doen een kostbare klus, maar het is wel een klus die zichtbaar resultaat afgeeft. Het dak zal er weer als nieuw uitzien en zal dat ook wel een tijdje blijven.

Ondanks dat dakpannen prima zelf te reinigen zijn, kiezen veel mensen ervoor dit niet zelf te doen. De redenering hierachter is vrij logisch: het is erg gevaarlijk, zeker op natte daken kun je snel uitglijden en lelijk terecht komen of zelfs komen te overlijden. Je kunt er daarom voor kiezen dit aan een dakdekker of gevelreiniger over te laten. Dakdekkers zijn gewend op daken te lopen en hebben tal van veiligheidsmaatregelen om vallen te voorkomen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers