Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakpannenwijzer.nl Onafhankelijk advies over dakpannen!
Dakpannenwijzer.nl

Kosten

Dakpannen hoeven helemaal niet duur te zijn. Doordat elk pan weer andere afmetingen kan hebben, wordt de prijs van dakpannen vaak in prijs per m2 uitgedrukt om zo de prijzen goed te kunnen vergelijken. De prijs voor een doorsnee dakpan ligt tussen de €1.50 euro per m2 voor goedkope betonnen dakpannen en tot €30 euro per m2 voor exclusieve, luxe ogende dakpannen.

Dat zijn dan enkel de dakpannen; ze moeten dan uiteraard nog op het dak worden gelegd. Als je zelf dakpannen wilt vervangen dan kan dat prima en is het enkel een kwestie van de pannen van het dak halen en de nieuwe pannen weer terugleggen. Ondanks dat het een relatief simpel klusje is, laten de nadelen zich wel raden: het is een heel karwei om de oude dakpannen (heel!) beneden te krijgen (deze kunnen eventueel weer worden doorverkocht) en om de nieuwe dakpannen weer heel boven te krijgen. Het is veel werk, zonder goede materialen nauwelijks te doen en bovendien is de veiligheid niet overal even goed te waarborgen. Ervaren dakdekkers doen het leggen van nieuwe dakpannen in een handomdraai, maar minder ervaren klussers kunnen het misschien beter aan deze experts overlaten. Je bent immers zelf al snel enkele dagen bezig, moet maar hopen dat het droog blijft en het is soms lastig goed in te schatten hoeveel pannen je precies nodig hebt.

In de meeste gevallen is het dus raadzaam om een dakdekker in te schakelen en deze het werk te laten opknappen. Vraag alvorens je met een dakdekker in zee gaat offertes aan bij diverse dakdekkers. Regelmatig variëren de prijzen tussen verschillende dakdekkers in de buurt erg sterk en soms zal daardoor het totaalbedrag voor het leggen van de nieuwe pannen erg verschillen. Let echter niet alleen op de prijs, maar houd ook rekening met de kwaliteit en de service. Een dakdekker die de pannen op een kundige wijze legt zal immers sneller het geld waard zijn dan een dakdekker die pannen er in no-time op heeft liggen omdat hij naar een volgende klus moet.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers